6 Şubat 2019 Çarşamba

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ "100.YIL BİRLİK PARKI" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı.2001 "PARKIMIZIN ADININ TEKRAR '100. YIL BİRLİK PARKI' OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ!.


Gökçen G.
Bir yolumun üzeri, bana yakın yerlere daha hoş geldiniz. Bu bölümde can sıkıntısıyla ve akşam yemeği sonrasında yediklerimizden pişman olmakla baş etmenin yollarından bahsedeceğim!.
Eğer ki, Çiğdem'de, 100. Yıl'da, hadi belki bir de Çukurambar'da oturuyorsanız ve hava güzelse ve bir güneşi göresiniz varsa kapın spor ayakkabılarınızı gidiyoruz! Konut bloklarının kenarında, asfalt yolun dibinde yaratılmış yapay doğal bir alan oluşturmakta kendisi. İçerisinde yürüyüş parkuru ve şahsına münhasır fitness aletleri bulunan kısımları ile sabah 7'de nasıl uyanıp o enerjiye sahip olduğunu anlamadığım amca ve teyzeler ile mesaiye başlayan ve gün boyu devam ederek akşam saatlerinde gelmeye devam eden ziyaretçilerin olduğu bir park. Özellikle yaz akşamları "of çok yedik", "fakat çok iyi yedik", "ama kabul edelim güzel yedik" muhabbetlerine başlandığı noktanın, "aman bir iyi geldi ki açık havada bir yürüyüş" şeklinde bitmesi muhtemel yerlerindendir aynı zamanda. Parkın içinde oturma alanları, gazebolar ve çocuk oyun parkı da bulunmakta. Hafta sonları daha kalabalık görmeniz olası bu sebeple.

Furkan D.
100. Yıl Birlik Parkı, etrafındaki oldukça geniş bir alan içinde gerçekten park olan tek park. Ne yazık ki artık şehirde oyun parkları ile geçiştiriliyoruz. Birlik Parkı ise gidip zaman geçirebileceğiniz bir yer. Çocuğunuzu oraya götürüp, siz de yürüyüş yapabilir, bir köşeye oturup gazetenizi okuyabilirsiniz. Sabah spor yapmak için uğranabilir, haftasonu miskin miskin takılınabilir. Oldukça geniş olduğu için kentli insanın ihtiyaçlarına yönelik bir karşılığı var. Üst tarafı Çiğdem, alt tarafı 100. Yıl, Balgat ve Çukurambar için de ulaşılabilir bir konumda. Yanıbaşında bir alışveriş merkezi bulunuyor. Yeşillik içinde kalmaya hasret kaldıysanız buyurun derim. Birlik parkı son zamanlarda yeşilliği ile değil, yıkılacak olması ile gündemde. Bence görmek için acele edin.

Damla T.
Ankara 100.yıl mahallesi sakini olarak Birlik Park'ı en çok ziyaret ettiğim yerlerden bir tanesi.Hem evime çok yakın hemde temiz hava alabilmek için çok uygun.Özellikle hafta sonları aileler çocukları ve köpekleriyle beraber geliyor buraya.Köpekler için özel bir parkur mevcut.Çocuk parkında çocuklarınızı oynatabilirsiniz.Bir parkta bu kadar çok kaydırak az görmüşümdür.Koşu parkuru özellikle bahsetmek istediğim bir şey.Spor yapmak isteyen semt sakinleri için altın değerinde.Park'ın bir köşesinde belediyenin koyduğu spor aletleride cabası.Park'ın girişinde bulunan çardakları çok seviyorum.Piknik yapmak için birebir ya da termosunu alıp açık havada güzelce çay,kahve keyfide yapabiliyorsun.Park oldukça geniş olduğundan ötürü çardaklar bir çok yere konumlandırılmış.Parkın devam ettiği yokuşa doğru çıktığınızda bu sefer sizi ankara manzarası karşılıyor.Son zamanlarda bir çok kişinin burayı keşfettiğine ve bahsettiğine şahit oldum.Özellikle akşam saatleri muhteşem oluyor.Eğer şehrin kalabalığından yorulduysanız,dinlenmek için en iyi duraklardan biri de burası.


Onurcan C.
Odtü öğrencisi olduysanız ilk olarak yolunuz yüzüncü yılda bir öğrenci evne düşecektir. Eğer birazda şanslıysanız yüzüncü yıl sakinleri arasına katılacaksınızdır. Yüzüncü yıl genellikle öğrenci ve emeklilerin yaşadığı eski evleri( baya kırık dökük) ile meşhur bir bölgedir. Yanlız buranın bir özelliği var komşuluk anlayışına insanlar burada hala sıkı sıkıya bağlıdır diyebiliriz. E tabi bunda Birlik parkınında payı vardır. Aslında böyle müthiş bi park demek yanlış olur ama şirin bi park tabiri daha yerindedir. Genelde hafta içleri liseden kaçan çocuklarla evcil hayvanlarını gezdirenlerin ana mekanı olan birlik parkı haftasonları cümbür cemaat ailelerin geldiği biraz ad olsa şehir hayatından kurtulup vakit geçirdikleri bir yere evrimleşir. Odtü öğrencileri okulun yakınlığından kaynaklı olarak pek uğradıkları söylenemez ama son zamanlarda yüzüncüyıl insiyatifiyle beraber daha da değerlenmiş öğrenciler tarafından da keşfedilmeye başlanmıştır. Umarım her yerde böyle parklar artar, olurda yolunuz düşerese ankaranın soğuğu içinize işlemiyorsa bi durun kollarınızı gökyüzüne doğru açın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder